Samen met je kind overprikkeling de baas!!

Help je gevoelige kind op korte én lange termijn bij het voorkomen van overprikkeling

Online training hooggevoeligheid

5 modules

In 5 modules krijg jij inzicht in wat er precies gebeurt in het brein van je kind en hoe je deze kennis gebruikt om je kind te helpen bij het voorkomen van overprikkeling!

Omgaan met HSP

3 pijlers

Ontdek welke 3 pijlers het verschil gaan maken in een leven met (over)gevoeligheid, zowel voor jou als ouder als voor je kind tijdens het opgroeien en de weg naar zelfstandigheid.

hsp kind

1 doel 

Na deze 5 lessen weet jij hoe jij je gevoelige kind op korte EN op lange termijn helpt om overprikkeling de baas te zijn!
hoogsensitief kind

Heb jij het gevoel dat het emmertje van je kind continu op standje 'veel te vol' staat? 

 1. Lijkt jouw kind moeite te hebben met de voortdurende stroom aan prikkels in de huidige samenleving?
 2. Kan je kind om het minste of geringste ontploffen?
 3. Is je kind erg gevoelig voor geluid, fel licht, geur, bepaalde aanrakingen, emoties en sfeer of misschien wel voor allemaal?
 4. Zou je nu graag eindelijk eens willen weten wat zich allemaal afspeelt in dat hoofdje van je kind?
 5. Maak je je soms zorgen over hoe dat toch moet in de toekomst?


 • Dan gaat deze training je helpen!


In slechts 4 weken tijd leer jij hoe de prikkelverwerking van jouw kind werkt en wat de oorzaak is van het gedrag dat je ziet. Ook maak je kennis met de drie belangrijkste pijlers die jou als opvoeder helpen en die jij vervolgens weer kunt overbrengen op je kind. Zo leg je een geweldige basis voor de toekomst van je kind als het gaat om leren omgaan met deze gevoeligheden. 

Al meer dan:
1240
Ouders gingen je voor

Wat anderen zeggen over deze training:

Samen met mijn man heb ik deze training doorgenomen. Het was fijn dat het gemakkelijk in te passen was in ons drukke schema. Ik denk dat we al met al misschien een half uurtje tot een uurtje per week er mee bezig zijn geweest gedurende 5 weken lang (een weekje op vakantie tussendoor). De inzichten die we hebben opgedaan in die korte tijd zijn echter zó groot dat we elke dag nog steeds nieuwe verschillen opmerken. Onze zoon zit beter in zijn vel en wij dus ook!
Samen met je kind overprikkeling de baas
A. vd V. (1 zoon, 8 jr)
Ik heb de training gevolgd omdat ik soms niet goed begreep waarom mijn oudste zoon zo moeilijk deed over veel dingen. Eerlijk gezegd werd ik er wel eens moe van en niet bepaald een fijnere moeder. Nu ik inzie hoe het er aan toe gaat in zijn hoofd lukt het me zo veel beter om er anders mee om te gaan! Achteraf heb ik spijt dat ik niet veel eerder hiermee aan de gang ben gegaan! Mijn zoon zei gisteren zelfs tegen mij "mama, ik ben zo blij dat je mij nu eindelijk begrijpt!". 
Online training HSp
Anoniem, 1 zoon & 1 dochter 6 jr & 8 jr
De training Samen met je Kind Overprikkeling de Baas heeft mij enorm veel geleerd. Naast dat ik papa ben van een geweldig jochie met HSP, ben ik ook leerkracht en herken ik ook wel veel dingen bij een aantal leerlingen. Ik merk dat ik dankzij de training veel begripvoller ben en daardoor ook mijn zoontje en de leerlingen beter kan helpen in de dingen waar ze gevoelig voor zijn. Het loopt heus nog wel eens mis, maar ik vind het erg fijn om dan gewoon weer even een lesje erbij te kunnen pakken en door te nemen als herhaling. Echt een dikke aanrader voor als je ook een HSP-kindje hebt!
Samen met je kind overprikkeling de baas
Bert, 3 zoons (2, 5 & 8 jr)
Ik vond het een fijne training! Dankzij de drie pijlers hebben we veel meer balans gevonden in ons dagelijkse leven met drie gevoelige kinderen. Het is niet zo dat we nu helemaal klaar zijn en alles perfect loopt, maar volgens mij is het ook juist de bedoeling dat de training een leerproces in gang zet waar je (en je kind) een levenlang mee vooruit kunt. En dat is in elk geval zeker gebeurd! Ook de kinderen leren zichzelf steeds beter kennen en dat vind ik misschien nog wel het meest waardevolle wat de training ons gebracht heeft. 
Samen met je kind overprikkeling de baas

M. 2 dochters en 1 zoon (4,7 & 10 jr)

Samen met je kind overprikkeling de baas

Wat kan je verwachten?

 • 1 keer per week komt er een nieuwe module vrij. Er zijn 5 modules die jou in een logische volgorde stap voor stap meenemen in de wereld van de prikkelverwerking van jouw kind!
 • In totaal duurt het 4 weken voordat alle modules vrijgegeven zijn, maar je mag er uiteraard langer over doen!
 • De modules bestaan uit 1 theorieles (leestijd ongeveer 15 minuten) en één of meerdere werkbladen (invultijd ongeveer 15-30 minuten).
 • Hierdoor kan je de training gemakkelijk inpassen in je drukke schema!
 • Je behoudt 1 jaar toegang tot de training, dus je hebt alle tijd om de training op je eigen tempo te volgen!

Deze training biedt geen tijdelijke 'quick fix' of wondermiddel, maar is gericht op een duurzaam resultaat voor jou en je kind!

Online training strijd kind

Wie ben ik?

Mijn naam is Lara van der Zwaag. Orthopedagoog, gedragswetenschapper en oprichter van de Online Opvoed Uni. Maar bovenal ben ik moeder van mijn 2 kinderen.


Al sinds 2010 help ik ouders bij de problemen waar zij in de opvoeding van hun (pittige) kind mee in aanraking komen. Bijna 10 jaar lang ben ik werkzaam geweest als orthopedagoog in de jeugd Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) om ouders en hun kinderen behandeling te bieden bij de uitdagingen waar zij tegenaan liepen.

Het feit dat al deze kinderen echter eerst een diagnose (zoals b.v. ADHD of Autisme Spectrum Stoornis) moesten ontvangen, voordat ouders toegang kregen tot deskundige hulp voor de uitdagingen waar zij tegenaan liepen, voelde niet langer goed. Daarom richt ik mij nu met de Online Opvoed Uni op het  laagdrempeliger toegankelijk maken van  deskundige informatie  en advies omtrent opvoedingsvraagstukken. 
Dit doe ik door het aanbieden van online trainingen, zoals deze. Daarnaast krijg je als lid van de Online Opvoed Uni ongelimiteerd toegang tot masterclasses van diverse experts, krijg je de mogelijkheid tot persoonlijk advies van een gedragswetenschapper en kom je terecht in een geweldige community van gelijkgestemde ouders. 

Het doel van de Online Opvoed Uni is om jou wetenschappelijk gefundeerde handvatten te bieden waarmee je zelfstandig de uitdagingen aan kunt pakken waar jij tegenaan loopt in de opvoeding.  Op de manier die bij jou past. Zonder dat je hiervoor afhankelijk bent van ellenlange wachtlijsten, bureaucratie, hokjesdenken of enorme financiële investeringen! € 89,-

Samen Met Je Kind Overprikkeling De Baas

 • Wil jij weten wat zich afspeelt in het koppie van jouw kind?
 • Wil jij weten hoe je je gevoelige kind het beste kunt helpen in deze prikkelrijke maatschappij?
 • Wil jij je kind een goede basis meegeven, waar hij/ zij de rest van zijn/haar leven profijt van heeft?


Dan zou het erg zonde zijn als je deze training niet volgt! 


Ook zij gingen je voor:

Angela, 1 zoon (4 jr)

De training heeft mij geholpen om anders te kijken naar situaties die mijn zoon moeilijk vind. Ik merkte al gelijk na 2 weken een verschil omdat zijn emmertje gewoon echt bijna niet meer overstroomt!

Hanna, 2 zoons en 1 dochter 

Ik ben persoonlijk niet zo van dat hele HSP-label, ondanks dat ik er wel veel van herken bij mijn kinderen en mijzelf. Juist daarom sprak deze training en Lara's aanpak mij aan! Lekker nuchter, wetenschappelijk onderbouwd EN heel effectief. 

Simsha, 2 dochters (1 jr en 5 jr)

Dankzij deze training kan ik zo veel beter omgaan met de overgevoeligheden van mijn oudste dochter. Daarnaast gebruik ik zelf ook veel dingen voor mijn eigen dagelijkse leven en ik heb echt het gevoel dat dat zo veel rust brengt in onze levens!
                   

Veelgestelde vragen over Samen Met Je Kind Overprikkeling De Baas

Waarom heb ik niet in 1 keer toegang tot alle modules?

Bij de Online Opvoed Uni gaan we voor kwaliteit boven kwantiteit. Het doel van de OOU is om jou laagdrempelig en in kleine, praktische stappen te helpen bij het aanpakken van de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in de opvoeding. Jou overspoelen met een grote lading informatie draagt hier niet aan bij.

Wat moet ik doen als ik een vraag heb over/tijdens de training?

Je mag je vragen mailen naar team@onlineopvoeduni.nl

Hoe lang duurt de training?

Elke week wordt er een nieuwe module vrijgegeven (de eerste staat klaar bij aanvang). In totaal zijn er 5 modules. Het duurt dus 4 weken totdat de volledige training vrijgegeven is. Uiteraard is het niet verplicht om de training ook binnen deze termijn te volgen en mag je er langer over doen.

Kan ik ook alleen lid worden om deze training te volgen?

Er zijn geen verschillende vormen lidmaatschappen, dus als je lid wordt van de Online Opvoed Uni heb je toegang tot alle trainingen, masterclasses, persoonlijk advies en de community. Het is uiteraard geheel aan jezelf voor hoelang je er gebruik van wilt maken en waar je gebruik van wil maken. Je kunt dus ook 1 maand lid worden om enkel deze training te volgen. Houd er dan wel rekening mee dat je minimaal 7 dagen vóór de volgende incassodatum je lidmaatschap opzegt.

Moet ik de training samen met mijn kind volgen?

In principe is het de bedoeling dat je de training zelf als opvoeder volgt. Zodra je de principes uit de training eigen hebt gemaakt, kan je deze vervolgens overbrengen op je kind. Als je kind echter al wat ouder is (10+), is het wel mogelijk om (delen) van de training of oefeningen bijvoorbeeld samen te doen.

Waarom kan ik nu niet lid worden om de training te volgen?

Vanwege een grote hoeveelheid nieuwe leden zitten we op dit moment vol en hebben we een leden-stop. Het is echter nog wel mogelijk om de training los aan te schaffen en te volgen. Als je daarnaast geïnteresseerd bent in een lidmaatschap om ook toegang te krijgen tot de overige trainingen en masterclasses en mogelijkheden van de Online Opvoed Uni, raden we je aan om je vrijblijvend op de wachtlijst te laten plaatsen zodat je als eerste bericht krijgt als we weer ruimte hebben voor nieuwe leden.

Ik heb al de training In 30 Dagen Tijd Meer Rust en minder Strijd gevolgd, is deze training voor mij dan nog wel relevant?

Zeker! De training In 30 Dagen Tijd richt zich op het aanpakken van de negatieve spiraal van strijd en deze training richt zich op het leven met (over)gevoeligheden. Heel veel ouders van kinderen die gevoelig of snel overprikkeld zijn, ervaren ook een negatieve spiraal met veel strijd. Iets wat natuurlijk ook samenhangt met deze gevoeligheid. De trainingen kunnen daarom juist een erg mooie aanvulling op elkaar zijn!