Stappenplan voor de moeilijke eter

door drs. Lara van der Zwaag - orthopedagoog

Herkenbaar?

Elke avond weer gedoe en strijd aan tafel

"Waarom is het toch zo moeilijk om gewoon je bord leeg te eten!? Of zelfs maar gewoon 1 hapje te proeven?!"

"Vorige week ging dit er nog in als zoete koek, dus waarom eet je het nu niet gewoon op!?!"


Maak je je zorgen of je kind wel voldoende vitamines en belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt?

Zou je graag willen dat er minder strijd komt aan tafel en dat je kind open zou staan voor het proberen van nieuwe dingen?

Dat kan zeker.

OOK jouw moeilijke eter kan leren om zijn of haar smaakpalet uit te breiden.

OOK jij kan ervoor zorgen dat er niet meer zoveel strijd is aan tafel. 


Net als die vele honderden moeilijke eters en hun ouders die je inmiddels voorgingen!


Hoe? Dankzij de praktische masterclass Stappenplan voor de Moeilijke Eter.

'Goed' eten is meer dan alleen je bord leeg eten

Zéker bij gevoelige/ hooggevoelige kinderen is problemen rondom eten iets wat enorm vaak voorkomt. Dat is dan ook de reden dat ik specifiek over dit onderwerp een uitgebreide masterclass heb gegeven voor leden van de Online Opvoed Uni.


Inmiddels is de masterclass meer dan 900 keer bekeken.

En de reacties zijn overweldigend!

Daarom heb ik besloten om de masterclass (voorlopig) los aan te blijven bieden.

Tijdens deze masterclass duiken we in de wereld van de kritische eter. Je leert waarom eten zo'n gevoelig onderwerp kan zijn en wat de reden is dat er zo vaak weerstand en strijd ontstaat rondom eten. En uiteraard krijg je een uitgebreid stappenplan aangereikt waarmee je aan de slag kan met je eigen kritische eter 💪 🥦 !

Enkele reacties n.a.v. de masterclass:

Hanna

Hoi Lara, ik wou nog even zeggen dat de masterclass over eten echt een groot verschil heeft gemaakt hier thuis! Ik had er eerlijk gezegd nooit bij stil gestaan waarom het eten zo'n drama was voor mijn zoon. Sinds we de stappen toepassen merk ik dat hij niet alleen tijdens de maaltijden, maar ook daarbuiten veel vrolijker is! Bedankt daarvoor! Groetjes ...
Jelke
Ik viel van de ene eye-opener in de andere! Ik had me nooit beseft hoe mijn eigen rugzak deel uitmaakt van het probleem aan tafel! Een en al herkenning van die koekjestrommel😉!! En ook de prikkelverwerking is SPOT ON mijn dochter! Zo fijn om al die strenge gedachten over hoe het hoort en wat het ideaal plaatje is nu overboord te mogen gooien! Ik heb ze letterlijk in de prullenbak gesmeten! Dankjewel voor deze heeeeele fijne masterclass!

Masterclass: Stappenplan voor de moeilijke eter

Nog even op een rijtje:


Wat bevat deze masterclass niet:

❌ Een quick fix waarmee je door een simpel trucje je kind spontaan in een fantastisch avontuurlijke eter kan veranderen

❌ Een straf- of beloningssysteem om je kind doormiddel van autoriteit aan het eten te krijgen

❌ Een garantie voor een 'goede' eter


Wat bevat deze masterclass wel:

  • Een heldere uitleg over moeilijk eetgedrag; waardoor ontstaat het? Wat kan je eraan doen? Waarom zijn (hoog)gevoelige kinderen vaak moeilijke eters?
  • Een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die zorgt voor een gezonde relatie met eten op de lange termijn én bijdraagt aan de ontwikkeling van kleinere, maar essentiële stapjes hiertoe op de korte termijn
  • Een aanpak die bijdraagt aan het verminderen van weerstand en angst rondom het proberen van (nieuw) voedsel. 
  • Een stappenplan waarmee je kind vanuit een gevoel van veiligheid en vertrouwen nieuw eten durft te proberen en zo zijn of haar smaakpalet steeds verder uit kan breiden.


Update november 2023: deze masterclass is niet meer los verkrijgbaar. Je kunt de masterclass alleen nog volgen door lid te worden van de Online Opvoed Uni. Je bent al lid vanaf 24,95 per maand (maandelijks opzegbaar).

"'Goed' eten is meer dan alleen voldoende vitamines binnenkrijgen en dingen 'vies' of 'lekker' vinden.

Goed eten begint bij een goede relatie met eten.

Een relatie waarin je kind vanuit een gevoel van veiligheid en vertrouwen nieuw eten durft te proberen en zo zijn of haar smaakpalet steeds verder uit kan breiden."

Drs. Lara van der Zwaag - orthopedagoog & oprichter van de Online Opvoed Uni
Anoniem
Hoi! Ik wilde even laten weten dat het stappenplan nu al effect heeft gehad! Beide kids hebben samen gewoon een hele smoothie opgedronken! Met spinazie en boerenkool (hij was eigenlijk voor mij bestemd 😉)! Ik wist niet wat ik zag! En inderdaad: ik merkte dat de avondmaaltijden nu veeeeeel meer ontspannen verlopen! Bedankt voor de waardevolle masterclass!! Liefs ...
Anoniem

Yess! Nu al een succes! Een hele paprika achter de kiezen en het is nog niet eens 16 uur! Als ik dit toch eens allemaal veel eerder wist, dan had dat zoooo veel gedoe aan tafel gescheeld 🙈

Anoniem
De masterclass was echt een eye-opener voor de jarenlange moeilijkheden die ik ervaarde rondom het eten van mijn (hooggevoelige) dochter

🎉Veel plezier met de masterclass!!!! 🎉