EHBO bij Kinderen

Ik bevries als ik bloed zie.

"Oei, doe je wel voorzichtig?!". Stiekem ben ik zo'n moeder die dat zeker wel dagelijks zegt. Deels, omdat mijn kleuter mijn - toch ietwat onhandige en houterige - motoriek heeft geërfd, maar deels ook uit eigen belang. Ik ben namelijk niet bepaald een held ben als het op ongelukjes aankomt. Zeker als er bloed bij komt kijken! Ik bevries gewoon en weet niet goed hoe te handelen.

Een goede voorbereiding is het halve werk?

Ik geloof dat ik ergens halverwege de zwangerschap van mijn oudste daarom al fanatiek op zoek ging naar een EHBO-training voor kinderen in de buurt.
 Het kamertje was immers al zo'n 3 maanden klaar, de kleertjes voor de komende 8 seizoenen (+ reserve) waren alvast ingeslagen en lagen nog nèt niet gewassen en gestreken in de kast.
 Dus tja.. Ik moest die nesteldrang toch op een andere manier kwijt (dat hormonale opruimen en schoonmaken was dan weer niet zo mijn ding). Dan kon ik toch maar beter alvast voorbereid zijn op alle dingen die mis konden gaan. Zodat ik daar de rest van mijn leven als moeder profijt van zou hebben! Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Toch?

If you don’t use it, you loose it.

Little did i know dat je überhaupt niet te veel moet verwachten van nieuwe informatie die je tijdens een zwangerschap op probeert te nemen (de zwangerschapsdementie is real!). Maar ook dat dergelijke informatie echt wel regelmatig even opgefrist dient te worden als je er baat bij wil hebben wanneer de nood daar is! Alle informatie is bij mij zo ver weggezakt dat het inmiddels meer twijfels en vragen oproept dan dat het duidelijkheid geeft!

Tijd voor een opfrisbeurt!

Wat mij betreft is kennis over EHBO een echte MUST voor elke ouder! En hoewel de Online Opvoed Uni zich normaal gesproken richt op de meer ‘gedragsmatige’ problemen, vond ik het belangrijk om hiervoor een uitzondering te maken. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een expert die een masterclass kan komen geven over EHBO bij kinderen.
 En nu zouden we natuurlijk prima een EHBO-trainer die een 'standaard' EHBOcursus geeft, kunnen inhuren voor de masterclass. En dat zou ongetwijfeld ook heel leerzaam zijn. Maar, bij de Online Opvoed Uni staat professionele expertise hoog in het vaandel.
 Want; hoe fijn zou het zijn om de meest recente, accurate en wetenschappelijk onderbouwde informatie te ontvangen op het gebied van EHBO bij kinderen?!

Gelukkig hebben we maar liefst twee experts bereid gevonden die ontzettend veel ervaring hebben op het gebied van spoedeisende hulp.

Als er ook maar 1 ouder is die op het moment dat een EHBO-situatie zich voordoet, terugdenkt aan de masterclass van de Online Opvoed Uni en baat heeft bij de verkregen informatie en tips, dan is mijn missie voltooid!


Masterclass

Op 21 juni was het eindelijk zo ver! De masterclass EHBO bij Kinderen op de Online Opvoed Uni. Verzorgd Drs. Marieke Vos in samenwerking met Dr. Heleen Lameijer (Spoed Eisende Hulp Arts en bekend van Instagram, tv en Make Science Work).
 Samen ontwikkelden zij speciaal voor de Online Opvoed Uni de Masterclass EHBO bij Kinderen.
 Marieke gaat je alles leren wat jij moet weten over acute problemen bij kinderen, zodat je weet wat je moet doen als je kind bijvoorbeeld een koortsstuip, botbreuk of allergische reactie heeft – of het batterijtje van de afstandsbediening heeft ingeslikt.

Met deze kennis op zak zet je de paniek van het moment om in adequate actie!!

Normaal gesproken zijn deze masterclasses natuurlijk alleen toegankelijk voor leden. Maar omdat dit een onderwerp is die voor ALLE ouders belangrijk is, hebben we voor deze ene keer een uitzondering gemaakt en zijn er ook losse tickets verkrijgbaar!

Ook toe aan een opfrisbeurt of misschien wel überhaupt wat meer informatie over EHBO bij kinderen?


goede informatie ehbo


Over de schrijver
Orthopedagoog, persoonlijk coach, trainer en oprichter van de Online Opvoed Uni
Reactie plaatsen