De Ultieme Hulpmiddelen Gids

De Ultieme Hulpmiddelen Gids

Bij de Online Opvoeduni zien we vaak kinderen die net wat meer hulp nodig hebben dan anderen. Kinderen die net een steuntje extra in de rug nodig hebben of net wat pittiger of gevoeliger zijn dan anderen. Naast handige tips en adviezen zijn er tientallen hulpmiddelen op het internet te vinden om de kinderen op weg te helpen. Dit vereist wel wat speurwerk. Welke hulpmiddelen werken nu echt? Waar begin ik met zoeken? Met wat hulp van inzendingen van ouders, hebben wij hieronder een lijst gemaakt van kleine ondernemers met verschillende soorten hulpmiddelen, speelgoed, leermateriaal en nog veel meer. Zo hopen we jou wat uren google-werk te besparen, zodat je meer tijd met je fantastische, gevoelige, pittige kind kunt doorbrengen. 

Verzwaringsproducten

Ben je opzoek naar een drukvest, maar wil je er nog geen een kopen? Neem dan een kijkje op de site van Squeasewear en huur er een. Squease helpt je omgaan met stress, angst en overprikkeling. Het vest geeft een comfortabele diepe druk, vergelijkbaar met een knuffel. Dat zorgt voor een prettig, veilig en beschermd gevoel.

Een favoriet onder de inzendingen: Liefs Uit Giessenberg. Een mooie website waar niet alleen verzwaringsproducten verkrijgbaar zijn, maar ook een slaaptunnel. Een soort slaapzak die om de matras gaat van zachte rekbare stof, waar je heerlijk in ligt, die een klein beetje druk geeft wat voor geborgenheid zorgt en die voorkomt dat je zonder dekens komt te liggen door het draaien. Wederom een website opgezet door een ervaringsdeskundige mama!

Romy startte in 2020 Modeliefje maakt. Zij maakt? speciale verzwaringsdekens en -kussens voor haar zwaar gehandicapte zoons. Deze met zorg gemaakte producten werden zo populair dat zij haar eigen bedrijf is gestart, zodat wij allemaal van haar talent kunnen meegenieten.

Shelly en Ina hebben de website Other Stuff opgezet. Na onderzoek naar prikkelverwerking en emotieregulatie hebben zij de slaaptunnel en het verzwaringsdeken geperfectioneerd. Zij verkopen op hun website het sensolaken (en elastische jersey hoes die strak om het matras heen zit) en het sensodeken (ook wel zwaartedeken of verzwaringsdeken, is 3 tot 6 keer zwaarder dan een gewone deken).

Op verzwaringsdeken-shop vind je alles wat je nodig hebt om zelf een verzwaringsdeken te maken. Ben je in een creatieve bui? Neem dan vooral een kijkje! Niet zo Crea Bea? Op de website kun je ook verzwaringsdekens op maat laten maken.

verzwaringsproducten

Sensorisch Materiaal

De site van Barry Emons is gericht op snoezelmateriaal. Wij moesten ook even googelen wat snoezelen nu eigenlijk betekent. Snoezelen prikkelt de belangrijkste zintuigen: het gehoor, het zicht, de reuk, de tast en de smaak. Deze vorm van zorg wordt vaak gebruikt bij dementerenden. Niet alleen deze doelgroep heeft baat bij deze materialen. De materialen lenen zich ook erg goed voor sensorische activiteiten en sensorisch spel. Zeker een kijkje waard dus!

Monique Plat is eigenaresse van De Kliederschuur in Drenthe, een plek waar kinderen heerlijk kunnen ontdekken, experimenteren en out of the box creatief kunnen zijn. Mocht Drenthe nou niet om de hoek zijn, Monique biedt ook mooie materialen aan om thuis lekker te kliederen en creatief te zijn.

Op toys42hands vind je allerlei producten om de motorische ontwikkeling van je kind te stimuleren. In samenwerking met fysiotherapeuten biedt deze website een mooie collectie aan, gericht op de fijne en grove motoriek, maar ook op het gebeid van sensorisch materiaal.

Merk je dat je kind veel friemelt, kauwt op potloden of kleding en zich maar moeilijk kan concentreren? Dan is het misschien een goed idee om op Kauwsieraden & Meer rond te neuzen. Zij bieden allerlei hulpmiddelen aan om met lekker en veilig te kauwen.

Muisje Sensitief is opgericht door Eline Kapitein en haar partner. Ouders van drie dochters. In hun zoektocht naar hulpmiddelen voor hun autistische, hooggevoelige en hoogbegaafde dochter miste ze producten voor jongeren kinderen. Vandaar dat zij zelf een prachtige webshop hebben opgezet, speciaal voor bijzondere kids.

Speelgoed en meer

Jelle Reichert en Florrie Walraven maken ons meer bewust van onze speelgoed keuzes met hun webshop Reiger en de Raaf. Zij bieden duurzaam speelgoed wat vaak generaties meegaat, waar je de herkomst van kent, waarvan je weet dat het milieu zo min mogelijk wordt belast, dat het met liefde gemaakt is door passievolle mensen.

Op zoek naar speelgoed, boeken en nog veel meer leuke spulletjes? Bollies en Ko verkoopt baby- en kinderspeelgoed en nog veel meer voor kinderen van nul tot acht jaar. Emmely is zelf moeder van twee jongens en zette deze Bollies en Ko op. Een prachtig assortiment, die duidelijk met ervaring en liefde voor ons is uitgekozen.

I Love Speelgoed biedt mooi speelgoed aan dat net een beetje meer biedt. Niet het alledaagse speelgoed, maar speelgoed van kwalitatief uitstekende materialen die uitdagen en iets leren. Naast speelgoed bieden ze ook schoolspullen en mooie vverrijkingen voor jullie kinderkamers aan.

Joke, Sharon en Cécile maken bijna alles zelf op hun website Mixg. Ze speuren het internet en market af naar mooie materialen voor hun bandanas, knikkerzakjes, mutsjes, speenkoorden en nog veel meer. Een vrolijke website met hippe en handige dingen.

Alles in Een

De webshop van Educadora is een complete online winkel voor hulpmiddelen voor kinderen. Zo vind je hier hulpmiddelen om te slapen, te snoezelen, maar ook educatief materiaal en materialen die in het onderwijs worden gebruikt. Een one-way-stop voor alle hulpmiddelen.

Nog zo’n mooie complete webshop voor hulpmiddelen. Senso-care. Je vindt hier hulpmiddelen, oefenmateriaal en ontwikkelingsgericht speelgoed voor scholen, fysiotherapeuten, logopedisten en de gehandicaptenzorg, maar natuurlijk ook voor bij jullie thuis.

 Heb je toevoegingen of wijzigingen voor dit blog? Stuur dan een mailtje naar team@onlineopvoeduni.nl

 educatief speelgoed

Over de schrijver
Ik ben Lois. Ik ben binnen De Online Opvoed Uni actief als orthopedagoog en coach. Als mensen mij vragen wat ik ben en wat ik doe, vind ik het moeilijk om daar een kort en bondig antwoord op te geven. Ik ben de laatste jaren vooral gegaan waar ik nodig was, wat maakt dat ik bijvoorbeeld leerkracht in het basisonderwijs, remedial teacher, studiebegeleider en zelfs Engels leraar in Zuid-Korea ben geweest. Op dit moment ben ik werkzaam als orthopedagoog in de Jeugd GGZ. Daarnaast geef ik individuele begeleiding aan kinderen en jongeren binnen mijn eigen bedrijf Beyond Remedial Teaching. Maar waar ik ook ga en welke titel ik ook draag, ik probeer altijd vast te houden aan wat ik belangrijk vind, namelijk dat elke kind het verdient om gezien, gehoord en geholpen te worden